Preguntes Freqüents

 1. Quants números diferents hi ha disponibles?

  Hi ha cent mil números, del 00.000 al 79.999.

 2. Quant val cada bitllet?

  5 euros.

 3. Característiques generals?

  L’emissió és de 80.000 números (del 00.000 al 79.999). De moment, de cada número hi ha 100 bitllets els quals es comercialitzen a un preu de 5€ per bitllet. Així doncs el valor total de cada número és de 500 €.

  El període de comercialització acabarà el 30 de desembre (o fins a esgotar existències)

  Els premis més importants són: el número guanyador del primer premi obtindrà 100.000€ per bitllet (20.000€ per euro jugat). També hi haurà un segon premi, un tercer premi i premis als números anteriors i posteriors, així com les terminacions dels tres primers premis.

 4. Quins premis donarà aquesta Loteria?

  Els premis es poden veure detallats a la secció de premis.

 5. La GROSSA DE CAP D’ANY dóna més o menys premis que la Lotería de Navidad?

  El pertentatge destinat a premis és el mateix: 70%.

 6. On es pot comprar la nova loteria “Grossa”?

  La Loteria Grossa de Cap d’Any es posarà a la venda a tots els establiments autoritzats per Loteria de Catalunya, així com també en el petit i mitjà comerç, cadenes de supermercats i mercats municipals que s’adhereixin a aquest projecte. La pàgina web de Loteria de Catalunya incorpora un cercador que permet trobar els establiments que comercialitzaran aquesta loteria.

 7. Quants bitllets puc comprar del mateix número?

  Com a màxim, 100 bitllets.

 8. Es pot reservar un número?

  Loteria de Catalunya no ha previst fer reserva de números. Cada punt de venda disposarà d’uns números determinats, els quals només estaran disponibles en aquell establiment. L’única via d’adquirir un número concret que distribueix un establiment determinat és dirigint-se al propi establiment, però a fi de facilitar aquesta tasca, es podran localitzar els números desitjats mitjançant un aplicatiu específic de la pàgina web de Loteria de Catalunya.

 9. Puc saber en quin establiment es ven un número en concret?

  Es podrà consultar a la web de Loteria de Catalunya.

 10. Adhesió a associacions de comerciants

  La loteria Grossa de Cap d’Any la comercialitzen diferents operadores comercials entre les quals destaquen: la Confederació de Comerç de Catalunya, l’Associació de Botiguers de Catalunya, Associació de Mercats Municipals, etc. Aquestes operadores aglutinen una gran quantitat d’associacions i agrupacions de comerciants d’arreu de Catalunya. És per això, que si esteu interessats en comercialitzar aquest producte, el primer pas a seguir és adreçar-vos a la vostra associació/agrupació per tal que us n’informin.

 11. Participacions / regals i incentius

  Loteria de Catalunya no ha regulat normativament la qüestió relativa a les participacions. En aquest sentit, cal tenir en compte que l’import del bitllet de la Grossa de Cap d’Any és de només de 5€.

 12. Quan se celebrarà el sorteig?

  El dia 31 de desembre de cada any.

 13. Quants números se sortejaran?

  Entre els vuitanta mil números que entraran en el sorteig, es triaran cinc números, que correspondran als premis primer, segon, tercer, quart i cinquè número. Aquests quatre números definiran també la resta dels premis.

 14. On es poden anar a cobrar els premis?

  Tots els premis es poden cobrar, sigui quin sigui el seu import, a l’Oficina d’Atenció, Informació i Pagament de Premis (Via Laietana, 60, 08003 Barcelona).

  En funció del valor del premi, aquest es pot també fer efectiu en els diferents establiments col·laboradors: fins a 120€, a qualsevol dels establiments autoritzats com agents venedors de Loteria de Catalunya, els quals s’identifiquen fàcilment ja que mostren la imatge de Loteria de Catalunya. Aquests establiments poden pagar, opcionalment, premis de fins a 750€. Els premis superiors a 120€ i fins a 30.000€ es poden cobrar a les oficines de Catalunya Caixa i la Caixa. Els premis d’import superior a 30.000€ els fa efectius l’Oficina d’Atenció, Informació i Pagament de Premis (Via Laietana, 60, 08003 Barcelona).

 15. Quan es poden cobrar el premis?

  A partir de l’endemà del dia del sorteig. Si és festiu, la majoria dels establiments autoritzats estaran tancats, i per tant, en aquests casos es podran cobrar els premis a partir del primer dia laborable.

 16. A què es dediquen els guanys de Loteria de Catalunya?

  Loteria de Catalunya destina tots els seus beneficis a programes socials a Catalunya. Aquest sorteig destinarà els seus beneficis íntegrament a programes d’infància a Catalunya.

 17. I si un dels cinc números sortejats se’n repeteixen dos?

  Es mantindria el número del premi superior, i es repetiria el sorteig pel premi inferior.

 18. I si un número obté premi en més d’una categoria de premi?

  Si un número resulta guanyador de més d’una categoria de premi, perquè les xifres coincideixen en més d’un dels números guanyadors, els premis s’acumularan, amb l’excepció dels encerts de les cinc xifres, que mai s’acumularan.

  Per exemple, si el segon premi l’obté el número 22.211 i el tercer premi l’obté el número 33.111, i el jugador disposa del número 11.111, guanyaria per cada bitllet 15€ per la terminació de dos dígits del segon premi i 50€ per la terminació de tres dígits del tercer premi. En total, en aquest supòsit cada bitllet del número 11.111 obtindria un premi de 65€.

 19. Locals de venda de loteria de Catalunya en exclusiva

  Actualment, Loteria de Catalunya no disposa de punts de venda exclusius. La venda de les loteries de la Generalitat està considerada com una activitat complementària, per tant, s’ha de realitzar en establiments comercials que ja tinguin una activitat principal, però es pot estudiar la viabilitat de comercialitzar Loteria de Catalunya en punts de venda exclusius.Font